Nieuws van de Confrérie

Nieuwsbrief lentebijeenkomst 20 maart 2024

March 20th, 2024|

Venlo, 20 maart 2024

Beste conseurs en confrères,

Afgelopen zondag hebben we een heerlijk en vooral ouderwets gezellig lentefestijn gehad bij Galerie de Hoeve in Venlo. We hebben genoten van heerlijke gerechten met de eerste asperges, die in ruime mate werden geserveerd.

Het belooft een mooi seizoen te worden en de verwachting voor de paasdagen ziet er vooralsnog ook goed uit.

Onze president Peter Elbers, heeft tijdens dat diner over de toekomst van onze confrérie gesproken, mede ook naar aanleiding van hetgeen tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering al aan de orde is geweest.

Daarbij heeft hij de aanwezigen gezegd dat we als confrérie willen blijven bestaan, maar met een andere insteek. In het kort komt het erop neer dat we eens per jaar een diner willen organiseren (in de trant van de bekende ‘galadiners’), waarbij iedereen welkom is, zowel leden als niet-leden. Er wordt voor de leden geen contributie meer geheven, zoals ook in januari al niet meer is gebeurd. Dit lijkt het bestuur een goede oplossing om enerzijds om te gaan met de zeer grote teruggelopen belangstelling voor de evenementen maar anderzijds onze confrérie toch te laten voortbestaan met als doel het promoten en vooral genieten van de Koningin van de groente.

De bijdrage voor deze evenementen zal dusdanig zijn dat de kosten worden gedekt. Tevens biedt het ons de mogelijkheid de aspergepromotie in het land voort te zetten.

Mocht er behoefte aan zijn kunnen we natuurlijk ook buiten het jaarlijkse diner altijd nog een ander evenement organiseren.

Het eerstvolgende evenement is ons zomerdiner op zondag 9 juni a.s. in de Vogelmolen in Haelen, waarbij de muzikale omlijsting in handen is van het bekende Duo Difference.

U krijgt daarover binnenkort een uitnodiging.

Het bestuur van de confrérie wenst u alvast heerlijke paasdagen met hopelijk veel asperges!

Namens het bestuur,

Peter Elbers, president

Harrie Oosting, secretaris

Limbourgondisch Lentefestijn 2024 op zondag 17 maart Galerie De Hoeve

February 9th, 2024|

Venlo, 06 februari 2024
Beste Consoeurs en Confrères,
De eerste kasasperges worden geoogst en daarvan gaat ons aspergehart kriebelen. Daarom doet het ons een genoegen dat ook wij binnenkort van deze eerste asperges mogen gaan genieten.

‘Limbourgondisch Lentefestijn’

Hoewel het weer op dit moment nog niet op het voorjaar lijkt, willen we toch graag met u het aspergeseizoen inzetten op zondag 17 maart tijdens het Lentefestijn dat plaatsvindt in Galerie De Hoeve, Hakkestraat 30, 5916PX Venlo. https://galeriedehoeve.nl/fotos/

Een prima plek om het aspergeseizoen in te luiden. Wij nodigen u hierbij daarvoor graag uit. Ook introducees zijn van harte welkom.
Het belooft een prachtig festijn te worden. We starten om 16.00 uur met een aperitief en een aantal amuses. Rond 17.00 uur gaan we aan tafel. De keukenbrigade zal u een verrassend viergangen menu voorschotelen met een ruime hoeveelheid eerste (kas) asperges vergezeld van passende mooie wijnen.
We besluiten het festijn met een koffie- en theeservies, begeleid met friandises
De kosten voor leden en niet leden bedragen € 97.50 p.p. met alles d’r op en d’r aan.
Maak uw deelname kenbaar door het antwoordformulier uiterlijk 3 maart ingevuld te retourneren.

Met Limbourgondische groet,
Peter Elbers, president Harrie Oosting, secretaris

DENK S.V.P. AAN HET DRAGEN VAN DE VERENIGINGSMEDAILLE

Kledingadvies: feestelijk

Voor uw agenda: 9 juni Zomerfestijn
17 november Groene asperge festijn

Confrérie de l’Asperge Limbourgondië p/a Postbus 550, 5900 AN Venlo
E-mail: aspergebroederschap@yahoo.com
Bankrekeningnummer NL93 RABO 0157 3076 46

antwoordformulier

Lentefestijn 2024

Sterrenrestaurant Brienen aan de Maas in Well Herfstfestijn

September 23rd, 2023|

Venlo, 23 september 2023
Het zomerseizoen loopt zo langzamerhand op zijn einde. Als ik zo vanuit het secretariaat naar buiten kijk dan dienen zich de eerste herfst buien en stormen alweer aan. Nog een paar weken en we gaan weer terug naar de wintertijd.

‘Feestelijk herfstfestijn’

Na een heerlijke vakantietijd is het bestuur weer volop bezig om achter de schermen het e.e.a. te organiseren voor het komende seizoen. Verderop in deze nieuwsbrief vindt u de data voor de komende evenementen.

Maar we willen dit jaar graag afsluiten met een laatste asperge evenement waarvoor hier alvast de vooraankondiging.

Op zondag 19 november sluiten we het asperges jaar 2023 af met een evenement rondom de groene asperges. Dat doen we bij sterrenrestaurant Brienen aan de Maas in Well. Onder leiding van meesterkok René Brienen zal de keukenbrigade van zijn restaurant daar een heerlijk viergangendiner bereiden rondom de groene asperges. De aanmelding is -in verband met de beschikbare capaciteit- beperkt tot 65 gasten (vol=vol en ‘first come, first serve’). Hierdoor willen we in eerste instantie alleen leden en partners de mogelijkheid bieden in te schrijven. Wanneer er nog plaatsen beschikbaar zouden zijn kunnen ook introducees aan het diner deelnemen, daarover volgt dan later een bericht. De eigen bijdrage voor leden zal 90 euro per persoon bedragen. Binnenkort zult u de uitnodiging en aanmeldingsformulier in de mail ontvangen.

De inloop is, zoals gewoonlijk, vanaf 17 uur en om 18 uur zult u worden uitgenodigd om plaats te nemen aan de feestelijk gedekte tafels.

Voor diegene die zich nog niet hebben aangemeld voor dit groene aspergefestival en dat nog willen doen, even een reminder om dit voor 30 oktober 2023 te doen d.m.v bijgevoegde aanmeldformulier.

De eerstvolgende evenementen voor het komende seizoen zijn al vastgelegd en geboekt:

  • De ALV is op 20/01/2024 in restaurant Hoeve de Boogaert in Geijsteren
  • Lentefestijn op 17/03/2024 in Galerie De Hoeve in Venlo
  • Proef de Lente op 28/04/2024 verwacht bij restaurant Slenaker Vallei in Slenaken
  • Zomerfestijn 09/06/2024 in restaurant De Vogelmolen in Haelen
  • Groene asperges op 17/11/2024 in restaurant Bij Roel Linssen in Venray

Noteer deze data vast in uw agenda.

Rest mij u vanuit het secretariaat een mooi en vooral gezellig herfst- en wintertijd toe te wensen.

Wij hopen van harte om u te mogen begroeten! U kunt inschrijven tot en met uiterlijk 30 oktober aanstaande door het insturen van het bijgevoegde antwoordformulier.

Met Limbourgondische groeten, namens het bestuur,

Peter Elbers, president Harrie Oosting, secretaris

Het dragen van de verenigingsmedaille wordt bijzonder op prijs gesteld

Kledingadvies: feestelijk zomers

Confrérie de l’Asperge Limbourgondië p/a Postbus 550, 5900 AN Venlo
E-mail: aspergebroederschap@yahoo.com
Bankrekeningnummer NL93 RABO 0157 3076 46

Antwoordformulier

UitnodigingHerfstfestijn

Feestelijk zomerfestijn zaterdag 10 juni 2023

May 19th, 2023|

Venlo, 25 april 2023
Beste Consoeurs en Confrères,
Zo langzamerhand is het aspergeseizoen alweer aardig op weg. Hopelijk heeft u, net als uw bestuur, al de nodige kilootjes asperges in allerlei variaties geproefd. Met onze confrérie gaan we in elk geval zorgen voor een mooie apotheose op ons

‘Feestelijk zomerfestijn’

op zaterdag 10 juni 2023 in specialiteitenrestaurant De Vogelmolen, Kasteellaan 15 in Haelen

Specialiteitenrestaurant De Vogelmolen staat bekend om de mooie bereidingen met asperges. Zie de bijgevoegde recentie uit Dagblad De Limburger.

Bij (hopelijk) mooi weer worden we rond 16.00 uur op het prachtige terras ontvangen met een glas mooie Crément d’Elzas, waarna we ons naar de tuinzaal begeven voor een feestelijk viergangen aspergesdiner. Dit diner waarbij mooie en bijpassende wijnen geschonken worden, vindt plaats aan feestelijk gedekte tafels. Het hoofdgerecht bestaat naar keuze uit gebraden entrecote met asperges en dragonsaus, of uit de tradionele asperges ‘zoals het hoort’ (op het antwoordformulier aan te geven).

De all-in deelnameprijs bedraagt € 79,50 p. p. voor leden en € 89,50 p. p. voor introducés. Aanmelden kan met het bijgevoegde antwoordformulier.

Wij hopen van harte om u te mogen begroeten! U kunt inschrijven tot en met uiterlijk 31 mei aanstaande door het insturen van het bijgevoegde antwoordformulier.

Met Limbourgondische groeten, namens het bestuur,

Peter Elbers, president Harrie Oosting, secretaris

Het dragen van de verenigingsmedaille wordt bijzonder op prijs gesteld

Kledingadvies: feestelijk zomers

Confrérie de l’Asperge Limbourgondië p/a Postbus 550, 5900 AN Venlo
E-mail: aspergebroederschap@yahoo.com
Bankrekeningnummer NL93 RABO 0157 3076 46

Antwoordformulier[6012]

artikel-vogelmolen-delimburger[6013]

Uitnodiging Zomerfestijn Haelen[6014]

Limbourgondisch Lentefestijn 2023 op 2 april

April 12th, 2023|

Limbourgondisch Lentefestijn 2023 op zondag 2 april
Venlo, 01 maart 2023
Beste Consoeurs en Confrères,
Op het moment dat we deze uitnodiging schrijven, zijn de eerste kasasperges al geoogst. Na de ALV van 26 februari hebben veel van onze daar aanwezige leden dat al gezien en geproefd! Ook schijnt volop een waterig zonnetje. Zijn dat goede vooruitzichten voor het aspergeseizoen 2023? Hopelijk wel. Dit aspergeseizoen gaan we voorzichtig inzetten op zondag 2 april tijdens het Lentefestijn. We gaan dat doen in Hotel van der Valk in Venlo (Nijmeegseweg 90, Venlo). Een prima plek om het aspergeseizoen in te luiden. Wij nodigen u hierbij daarvoor uit, waarbij ook introducees van harte welkom zijn.
Het belooft een prachtig festijn te worden. We starten om 16.00 uur met een bijzonder aperitiefje. Rond 17.00 uur gaan we aan tafel. De keukenbrigade zal u een verrassend viergangen menu voorschotelen met de eerste (kas asperge. De muziek zal worden verzorgd door Dolphinzz, een band die bestaat uit muzikanten uit de regio en zich heeft toegelegd op het spelen van cross-overs in jazz, pop en & Latin. Dat wordt swingen dus,.
De kosten voor leden bedragen € 89.50 p.p. met alles d’r op en d’r aan. Niet leden betalen € 94,50 p.p. – Kledingadvies: tenue de ville. Voor degenen die willen blijven overnachten: dat kan natuurlijkin Hotel van der Valk Venlo – www.hotelvenlo.nl
Maak uw deelname kenbaar door het antwoordformulier uiterlijk 20 maart ingevuld te retourneren.
Met Limbourgondische groet,

Peter Elbers, president Harrie Oosting, secretaris
DENK S.V.P. AAN HET DRAGEN VAN DE VERENIGINGSMEDAILLE.

Voor uw agenda: 7 mei midzomer festijn
10 juni Grand Gala
19 november herfstfestival ‘Groene asperges’

Confrérie de l’Asperge Limbourgondië p/a Postbus 550, 5900 AN Venlo
E-mail: aspergebroederschap@yahoo.com
Bankrekeningnummer NL93 RABO 0157 3076 46

  uitnodiging lente 2023

Algemene Leden Vergadering 2023

February 1st, 2023|

Uitnodiging ALV 25 februari 2023
Venlo, februari 2023
Waarde Consoeurs en Confrères,
De afgelopen maanden hebben we als nieuw bestuur hard gewerkt aan het overzetten van alle gegevens van het voormalige bestuur van onze confrérie. Dat was niet altijd even gemakkelijk, omdat de automatisering niet altijd deed wat we wilden… Daarom hebben we ook een nieuw emailadres: aspergebroederschap@yahoo.com. Maar goed, gelukkig zit het aspergeseizoen er weer aan te komen. Nog een paar maanden en we kunnen weer volop genieten van de koningin van de groente!
We starten het jaar met de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 25 februari aanstaande. Namens het bestuur van de Confrérie nodigen wij u hiervoor dan ook van harte uit.
Deze jaarvergadering, die begint om 11.00 uur, zal plaatsvinden in Graaf ter Horst, Kasteellaan 1 in Horst. U wordt ontvangen met koffie en een Limburgse vlaai. Rond 12.30 uur zal een lichte lunch worden geserveerd met soep en broodjes. Het einde van de vergadering zal zo rond 14.30 uur zijn.
De agenda voor de ALV luidt als volgt:
1. Opening door de president
2. Notulen ALV 2020
3. Ingekomen stukken
4. Verslag van de kascommissie
5. Décharge financiële beleid en benoeming nieuwe kascommissie.
6. Toelichting op het jaarprogramma
7. Rondvraag
8. Interessante spreker die ons meeneemt in de actualiteit van de aspergeteelt
9. Sluiting
Wij vragen van de deelnemers aan deze bijeenkomst een bijdrage van € 39 per persoon. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, mailen wij u de bijbehorende nota.
Indien u de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 2022 per e-mail wenst te ontvangen, kunt u dat aangeven op het antwoordformulier.
Met Limbourgondische groeten,
Peter Elbers, president Harrie Oosting, secretaris

Het dragen van de verenigingsmedaille is gewenst!
Confrérie de l’Asperge Limbourgondië p/a Postbus 550, 5900 AN Venlo
E-mail: aspergebroederschap@yahoo.com
Bankrekeningnummer: NL93 RABO 0157 3076 46

 ALV2023

Nieuw bestuur

June 10th, 2022|

Venray, 09 juni 2022
Waarde consoeurs en confrères,

Tijdens het Groot Limbourgondisch Jubileum Festijn op 9 juni 2022 kreeg de Confrérie een nieuw bestuur, waarbij oud-président Pieter Smits tot ere-président werd benoemd. Bijgaande foto toont het nieuwe bestuur tijdens de bestuurswisseling. Van links naar rechts Pieter Smits (ere-Président), Peter Elbers (Président), Bert de Kievit (penningmeester), Ron Martens (bestuurslid), Harrie Oosting (Maître Ecrivain) en Ingrid van Rijswick (Chef du Protocole).

Afscheid President Pieter Smits

June 9th, 2022|

Venray, 09 juni 2022
Waarde consoeurs en confrères,
Tijdens het zeer geslaagde Groot Limbourgondisch Jubileum Festijn afgelopen donderdag in Domani te Venlo heb ik met weemoed afscheid genomen als jullie president. Ik ben vanaf de oprichting bestuurslid geweest en vanaf 1994 heb ik als president aan onze prachtige broederschap leiding mogen geven.

Ik wil de bestuursleden, met wie in die periode mocht samenwerken, en ook alle leden van harte bedanken voor het vertrouwen dat jullie in mij gesteld hebben. Het was een hartverwarmende periode met veel hoogtepunten.

Hoogtepunt van de avond was de verrassing dat het nieuwe bestuur mij benoemd heeft tot ere-president van de confrérie. Ik was erg emotioneel en ben zeer vereerd met deze huldeblijk en met de prachtige medaille.

Tot slot vraag ik u vriendelijk het nieuwe bestuur hetzelfde vertrouwen te schenken als u aan het vorige bestuur heeft gegeven, zodat zij ervoor kan zorgen dat onze vereniging nog jarenlang een mooie en gezonde toekomst beschoren is.

Graag tot ziens bij onze broederschap.
Met Limbourgondische groet,

Pieter

Groot Limbourgondisch Jubileum Festijn 40-jarig bestaan

April 12th, 2022|

Venray 12 april 2022
Waarde consoeurs en confrères,
Het Groot Limbourgondisch Jubileum Festijn t.g.v. het 40-jarig jubileum vindt plaats op donderdag 9 juni aanstaande (aanvang 17.00 uur) in Domani te Venlo. U zult tijdig de uitnodiging hiervoor ontvangen, maar deze datum en tijd nu al graag in uw agenda.

Twee jaar geleden (9 juni 2020) zouden wij al ons 40-jarig jubileum vieren. Maar dat is door corona de mist ingegaan. Ook in 2021 gooide corona roet in het eten. Maar dit halen we het dubbel en dwars in.

Graag tot 9 juni!

Pieter Smits
Karel van der Randen

Onder tussen hebben we niet stil gezeten. We waren prominent aanwezig tijdens het  Asperge Promotie Diner in Nieuwspoort in Den Haag op woensdag 20 april en bij de Amsterdamse Opening van het Aspergeseizoen 2022 in het Amstel Hotel op donderdag
21 april. Beide evenementen hebben in het  Stan Huygens Journaal van Dagblad De Telegraaf gestaan (zie bijlagen).

Bovendien wa Save s er aandacht voor in het programma Limbourgeois van L1
https://l1.nl/limbourgeois-23-april-2022-170845/
en bij het programma Businessclass
https://www.business-class.nl/uitzendingen/2021-2022/32/de-nationale-aspergepartij

Aspergekoning 2018

March 18th, 2018|

18 Maart 2018

Angela Habraken nieuwe Aspergekoningin.

En de nieuwe aspergekoningin heet … Angela! Wellerlooi in Noord-Limburg levert de aspergekoningin 2018. Angela Habraken (48) presenteerde zich tijdens het Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, een feestelijke happening in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi op zondag 18 maart. Angela ademt al haar hele leven asperges. De koningin is letterlijk tussen de koningin der groenten opgegroeid en heeft ruim tien jaar bij veiling ZON gewerkt, onder andere als keurmeester asperges. Haar benoeming tot aspergekoningin vindt ze ‘een hele uitdaging’. “Natuurlijk heb ik veel ervaring met dit mooie product. Als het een beetje meezit, krijgen we weer een prima aspergejaar. Fantastisch om het witte goud niet alleen in Noord- Limburg, maar in heel Nederland te promoten.” Haar koninginnenrit wordt een pittige. Naast haar drukke werkzaamheden bij een inkoopcombinatie van bloemen en planten luistert ze in het aspergeseizoen een flinke reeks festiviteiten én activiteiten van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië op. Van Brüggen (Duitsland) tot Den Haag, van IJmuiden tot Maastricht geeft ze acte de présence. Op zondag 29 april zet ze de Asperge Themadag luister bij, die plaats heeft in het Nationaal Aspergemuseum, museum De Locht in Melderslo. Alles asperges wat de klok slaat. Vindt ze die eigenlijk zelf wel lekker? “Natuurlijk!” klinkt het overtuigend. “Het is de lekkerste groente die in ons land wordt geteeld. Super gezond, culinair veelzijdig inzetbaar en ook nog eens prima voor de slanke lijn. En gelukkig is het nog steeds een echt seizoensproduct, dat maar tot Sint Jan op 24 juni verkrijgbaar is. Asperges eet je niet, je viert ze!’

Foto: Maasduinen.nl

Harold Kok, chefkok van De Hamert wint ‘Zilveren Botermes 2017’

May 9th, 2017|


Harold Kok, chefkok van De Hamert wint ‘Zilveren Botermes 2017’
Wellerlooi, 09 mei 2017
Beste Consoeurs en Confrères,

Dit wordt jaarlijks toegekend aan een chefkok die door het gebruik van streek- en seizoensgebonden producten niet alleen zijn of haar tafel verrijkt, maar ook de lokale economie hiermee ondersteunt.

TrotsRoger en Monique Smits, eigenaren van Hostellerie De Hamert reageerden trots op de toekenning van de prijs aan Harold Kok: “Harold Kok staat al 25 jaar in de keuken van De Hamert. Hij vindt steeds weer de balans tussen wat onze gasten graag eten, trends, streekproducten en wat hij zelf graag wil koken. Een groot compliment hiervoor!”

AspergesHarold Kok vierde op 1 april 2017 een kwart eeuw dienstverband bij Hostellerie De Hamert, het eerste aspergerestaurant van Limburg. Hij begon ruim 25 jaar geleden bij de Hamert en ontpopte zich tot een groot kenner van asperges.De uitreiking van het zilveren botermes is een initiatief van QL Hotels & Restaurants. Hierbij zijn meer dan 120 onafhankelijke, kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Zweden aangesloten.

Limburg Dagblad https://www.limburger.nl/cnt/dmf20170509_00040216

Hospitality Management https://www.hospitality-management.nl/harold-kok-wint-zilveren-botermes-2017

Aspergekoningin 2017

March 19th, 2017|

19 Maart 2017

Ingrid van Rijswick nieuwe Aspergekoningin.

Tijdens het feestelijk Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, op zondag 19 maart in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi is Ingrid van Rijswick (48) uit Tienray in Noord Limburg uitgeroepen tot Aspergekoningin 2017.
De nieuwe Aspergekoningin is letterlijk tussen de asperges opgegroeid. Ingrid is ruim zes jaar actief in de verkoop van asperges bij Martens Asperges, een van de grootste aspergetelers van Nederland. Vanaf 2014 werkt ze in de Aspergewinkel de Braamhof in Apeldoorn. ‘Het was een hele uitdaging, maar met de ervaring en het succes van het afgelopen jaren moet ook dit weer een prima jaar worden. Bovendien is het fantastisch om zo’n mooi product als het witte goud niet alleen in Noord Limburg, maar ook in Apeldoorn te promoten’. Aldus Ingrid vanRijswick.

Naast haar drukke werkzaamheden in het aspergeseizoen gaat ze als Aspergekoningin het land in. Er zijn verschillende festiviteiten voor haar gepland: van Brüggen in Duitsland tot Den Haag en van IJmuiden tot Maastricht. Ook zal ze zondag 30 april aanwezig zijn in het Nationaal Aspergemuseum tijdens de Asperge Themadag van Museum De Locht in Melderslo en bij de activiteiten van de Confrérie.

Wat vindt Aspergekoningin Ingrid zelf van asperges? ‘Natuurlijk is het de lekkerste groente die in ons land geteeld wordt. En bovendien prima voor de slanke lijn en super gezond. Gelukkig is het nog een echt seizoensproduct omdat het tot Sint Jan (24 juni) verkrijgbaar en culinair veelzijdig inzetbaar is. Asperge eet je niet, je viert ze!”

Foto: Melissa Houben

Asperge Koningin 2014

March 18th, 2014|

16 Maart 2014

Sharon Martens nieuwe Aspergekoningin.

En de nieuwe aspergekoningin heet … Sharon! Tienray in Noord-Limburg levert de aspergekoningin 2014. Sharon Martens (22) presenteerde zich tijdens het Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, een feestelijke happening in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi op zondag 16 maart.

Sharon ademt al haar hele leven asperges. De koningin is letterlijk tussen de koningin der groenten opgegroeid en werkt bij Martens Asperge. Haar benoeming tot aspergekoningin vindt ze ‘een hele uitdaging’. “Natuurlijk heb ik veel ervaring met dit mooie product. Als het een beetje meezit, krijgen we weer een prima aspergejaar. Fantastisch om het witte goud niet alleen in Noord- Limburg, maar in heel Nederland te promoten.” Haar koninginnenrit wordt een pittige en luistert ze in het aspergeseizoen een flinke reeks festiviteiten én activiteiten van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië op. Van Brüggen (Duitsland) tot Den Haag, van IJmuiden tot Maastricht geeft ze acte de présence.

Op zondag 29 april zet ze de Asperge Themadag luister bij, die plaats heeft in het Nationaal Aspergemuseum, museum De Locht in Melderslo. Alles asperges wat de klok slaat. Vindt ze die eigenlijk zelf wel lekker? “Natuurlijk!” klinkt het overtuigend. “Het is de lekkerste groente die in ons land wordt geteeld. Super gezond, culinair veelzijdig inzetbaar en ook nog eens prima voor de slanke lijn. En gelukkig is het nog steeds een echt seizoensproduct, dat maar tot Sint Jan op 24 juni verkrijgbaar is. Asperges eet je niet, je viert ze!’

Foto: