19 Maart 2017

Ingrid van Rijswick nieuwe Aspergekoningin.

Tijdens het feestelijk Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, op zondag 19 maart in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi is Ingrid van Rijswick (48) uit Tienray in Noord Limburg uitgeroepen tot Aspergekoningin 2017.
De nieuwe Aspergekoningin is letterlijk tussen de asperges opgegroeid. Ingrid is ruim zes jaar actief in de verkoop van asperges bij Martens Asperges, een van de grootste aspergetelers van Nederland. Vanaf 2014 werkt ze in de Aspergewinkel de Braamhof in Apeldoorn. ‘Het was een hele uitdaging, maar met de ervaring en het succes van het afgelopen jaren moet ook dit weer een prima jaar worden. Bovendien is het fantastisch om zo’n mooi product als het witte goud niet alleen in Noord Limburg, maar ook in Apeldoorn te promoten’. Aldus Ingrid vanRijswick.

Naast haar drukke werkzaamheden in het aspergeseizoen gaat ze als Aspergekoningin het land in. Er zijn verschillende festiviteiten voor haar gepland: van Brüggen in Duitsland tot Den Haag en van IJmuiden tot Maastricht. Ook zal ze zondag 30 april aanwezig zijn in het Nationaal Aspergemuseum tijdens de Asperge Themadag van Museum De Locht in Melderslo en bij de activiteiten van de Confrérie.

Wat vindt Aspergekoningin Ingrid zelf van asperges? ‘Natuurlijk is het de lekkerste groente die in ons land geteeld wordt. En bovendien prima voor de slanke lijn en super gezond. Gelukkig is het nog een echt seizoensproduct omdat het tot Sint Jan (24 juni) verkrijgbaar en culinair veelzijdig inzetbaar is. Asperge eet je niet, je viert ze!”

Foto: Melissa Houben